
ایران، یکی از پرمصرف ترین کشورها در مصرفِ غلات، علی الخصوص برنج است، این درحالیست که کشور ما به عنوان یکی از کشورهای تولیدکننده ی برنج دارای تنوع بسیار زیادی از انواع برنج است. همان طور که می دانید برنج ایرانی، یکی از بهترین و مرغوبترین برنجهای جهان است؛ اما از طرفی بسیاری از افراد به دلیل قیمت کمتر برنج خارجی، آن را به برنج ایرانی ترجیح میدهند.
به هر حال شما هنگام خرید برنج، باید تفاوت برنج ایرانی و خارجی را بدانید تا به آسانی آن ها را از هم تشخیص دهید.
اگر قصد خرید برنج ایرانیِ اصل و با کیفیت دارید اما در مورد تفاوت برنج ایرانی و خارجی اطلاعات کافی و مفید ندارید، این مقاله را حتما تا انتها بخوانید:
مقایسه ی برنج ایرانی با برنج خارجی
شما با مقایسه ی برنج ایرانی و برنج خارجی، متوجه می شوید که موارد و فاکتورهای مختلفی باعث ایجاد تفاوت برنج ایرانی و خارجی میشود.
مهمترین فاکتورها شامل موارد زیر است:
- هنگام مقایسه ی برنج ایرانی با برنج خارجی متوجهِ کیفیت بالای برنج ایرانی می شویم. چراکه برنجهای ایرانی با کیفیتتر، خوش خوراک تر، دارای عطر و بویی بهتر از برنجهای خارجی هستند. (به همین دلیل قیمت بالاتری نیز نسبت به برنجهای خارجی دارند)
- تفاوت دیگر بین برنج ایرانی و خارجی این است که پخت برنجهای خارجی مانند: برنج باسماتی، هندی، پاکستانی و … نیاز به مهارت و تجربه بالایی ندارد، چرا که برنج های خارجی خوش قد و بالاتر نسبت به برنجهای ایرانی هستند. این در حالی است که عطر و طعم بسیار ضعیفی دارند.
- سومین تفاوت که پس از مقایسه برنج ایرانی با برنج خارجی متوجه میشویم، تفاوت در خاصیت و ارزش غذایی این دو نوع برنج است که بیشک برنج ایرانی دارای ارزش غذایی و خاصیت بسیار بالایی می باشد، اما برنجهای خارجی حاوی مواد شیمیایی بوده و برای سلامت چندان مفید نیستند.
- از آنجایی که برنج ایرانی خالص بوده و هیچ گونه مواد افزودنی ندارد ممکن است نسبت به برنجهای خارجی ماندگاری کمتری داشته باشند که این مورد یکی دیگر از تفاوتهای برنج ایرانی و خارجی میباشد.
- آخرین تفاوت بین برنج ایرانی و خارجی، قیمت این دو نوع برنج میباشد که برنج ایرانی به دلیل کیفیت بالا، داشتن خاصیت و خوش عطر و طعم بودن قیمت بالاتری نسبت به برنجهای خارجی دارد.
تا به اینجای مقاله به مقایسه ی برنج ایرانی با برنج خارجی پرداختهایم و تفاوت بین این دو برنج را یافتهایم. در ادامه قصد داریم ترفندهایی که برای تشخیص برنج ایرانی از برنج خارجی وجود دارد را برای شما شرح دهیم.
ترفندهای تشخیص برنج ایرانی
از آنجایی که فروشگاه ها برنج را در انواع مختلفِ ایرانی و خارجی عرضه می کنند، شما حتما باید متداول ترین و پرکاربردترین روش ها ترفند های تشخیص برنج ایرانیِ مرغوب را بدانید، بدین منظور ما در ادامه آن ها را بررسی می کنیم:
- برنج ایرانی در مقایسه با برنج خارجی عطر، طعم و بوی بهتری دارد، بدین منظور باید یه مشت از برنج را بردارید و در کف دستانتان ها کنید و استشمام کنید، اگر برنج ایرانی و اصیل باشد عطر و بوی خوبی داشته و اگر برنج خارجی باشد هیچ عطر و بویی نخواهد داشت.
- دانه های برنج ایرانی بدون بند و ترک است، برای تشخیص آن می توانید یک دانه برنج را بین انگشتان شصت و اشاره قرار دهید و با ناخن انگشت شصت فشار دهید، اگر برنج راحت خرد و شکسته شد برنج بند دار است.
تفاوت ظاهری برنج ایرانی و خارجی
- برنج خوب ایرانی، رنگی نیمه شفاف یا به عبارتی دیگر نیمه بلوری دارد و حالت کدر بودن برنجهای خارجی را ندارد.
- برنج ایرانیِ مرغوب به خوبی خشک شده است و برای تشخیص خشک بودن برنج آن را زیر دندان بگذارید و فشار دهید. برنجی که خشک و سفت باشد به راحتی نمی شکند. همچنین برنجی که خوب خشک شده است، هنگام پختن و دم کشیدن، خوب قد می کشد یا به اصطلاح ری می کند.
- به یاد داشته باشید که برنج ایرانی دارای بالاترین میزان کیفیت و مرغوبیت است. ترفندی که در رابطه با این موضوع وجود دارد این است که دستتان را داخل کیسه بگذارید، برنج مرغوب ایرانی کمی چرب و برنج خارجی بسیار خشک است.
- توجه کنید که برنج ایرانی مرغوب به هیچ عنوان سفیدک ندارد، پس مقداری از برنج را در کف دستتان بریزید و خوب به دانه ها نگاه کنید. معمولا بر روی برنج سفیدک زده، حالت ابری یا مه وجود دارد و رنگش سفید تر از سایر قسمت دانه های برنج است.
- اینکه برنج ایرانی مرغوب کاملا همسان نمی باشد امری بدیهیست، پس اگر برنجی تحت عنوان برنج ایرانی مرغوب به شما فروخته شد که تمام دانههای آن کاملاً همسان میباشد دو به شک شوید. چرا که تنها برنجهای بیکیفیت خارجی دارای دانه های کاملاً همسان میباشد.
تفاوت کالری برنج ایرانی و خارجی
بر خلاف تصور رایج، تفاوت قابل توجهی در میزان کالری برنج ایرانی و خارجی مانند پاکستانی، هندی و … وجود ندارد، در واقع، میزان کالری هر دو نوع برنج تقریباً یکسان است و حدود 130 کالری در هر 100 گرم برنج پخته شده است.
این مقدار کالری می تواند با توجه به نوع پخت برنج، مثل آبکشی یا کته، اندکی کم یا زیاد شود.
انواع برنج ایرانی و خارجی
برنج ایرانی و برنج خارجی هرکدام دارای تنوع بسیاری هستند که در ادامه اصلی ترین نواع برنج ایرانی و خارجی را به اختصار نام می بریم:
به علت گستردگی و حاصلخیزی خاکِ زمین های کشاورزیِ ایران، گونههای بسیار زیادی از برنج در کشور ما کشت میشود، که در چهار دسته اصلی طارم، صدری، گرد و پر محصول تقسیم میشود که هر یک نیز زیر مجموعه خود را دارند.
علاوه بر انواع برنجی که در ایران کشت میشود، برنجهایی که تحت عنوان برنجهای خارجی وارد کشور میشوند نیز دارای انواع مختلفی هستند که معروفترین آن ها را به نامهای برنج هندی، برنج پاکستانی، برنج تایلندی، برنج ژاپنی و آرژانتینی میشناسیم.
باوجود اینکه کیفیت برنج های خارجی با برنجهای ایرانی اصلاً قابل مقایسه نیست باز هم در ایران زیاد استفاده میشوند، چرا که به علت پخت آسان و هزینه کمتری که برنج های خارجی دارند مورد توجه برخی افراد قرار گرفتهاند.
طبیعتا تا اینجای مطلب متوجه شدید که برنج ایرانی از خارجی بهتر است. ما در ادامه دلایل این برتری را شرح داده ایم.
چرا برنج ایرانی از برنج خارجی بهتر است؟
این سؤال ذهن بسیاری از افراد را به خودش مشغول کرده، که چرا برنج ایرانی از برنج خارجی بهتر است؟
در پاسخ باید گفت که: برنج های ایرانی به علت نوع و محیط مناسب تری که کشت می شوند دارای طعم و عطری بهتر، ری بیشتر و همچنین پس از پخت نرم تر نیز هستند .
به این نکته نیز باید اشاره کرد که برنج ایرانی بعد از چندین بار گرم شدن هنوز به نرمی دفعه اول هستند و به همان اندازه خوش خوراک و هم قابل خوردن می باشند. به همین علت اکثر مردم در مصرف روزانه خود از برنج مرغوب ایرانی استفاده می کنند.
حتی دیده شده بعضا به علت گران بودن برنج ایرانی، برای مصرف روزانه از نیم دانه برنج ایرانی استفاده می کنند که طبعا خیلی بهتر از برنج خارجی بی کیفیت می باشد.
نحوه پخت برنج ایرانی و برنج خارجی
شایسته است بدانید که در هنگام پخت برنج ایرانی و خارجی باید یکسری نکات را رعایت کنید. برای مثال برنجهای ایرانی را باید حتما قبل از پخت به مدت حداقل یک ساعت در مقداری آب ولرم و نمک خیس کنید. این اقدام به خاطر قد کشیدنِ بهتر و پخت باکیفیتتر این محصول است. این در حالی است که لازم نیست حتما برنج خارجی از قبل خیسانده شود.
با اینکه پخت برنج ایرانی به روش آبکش میتواند قد کشیدن برنج را بیشتر کند، ولی در هر حال پیشنهاد کلی این است که برنج ایرانی را به صورت برنج کتهای درست کنید، چون تهیه برنج به روش کتهای، خواص و طعم و عطر آن را تا حد زیادی حفظ می کند، اما همواره بهتر است برنجهای خارجی را آبکش کنید.
نکته ی دیگر این که روش پخت برنج خارجی آسانتر است و معمولا شفته نمیشود. این می تواند یکی از دلایلی باشد که برخی رستورانها در مراسم و مجالس، برای اینکه ریسک شفته شدن برنج در مقادیر زیاد کمتر شود از برنج خارجی استفاده میکنند.
نکات مهم در مورد خرید برنج ایرانی و خارجی
همزمان با ورود برنج های خارجی به ایران و قیمت پایینِ تفکر برانگیزِ این برنجها نسبت به برنج ایرانی، به تدریج مسیرِ فریب برای افراد سودجو باز شده است؛ طوری که مردم نا آشنا فریب این افراد را خورده و برنج خارجی را به جای برنج ایرانی تهیه میکنند.
شیوههای مختلفی برای فریب افراد وجود دارد، مانند مخلوط کردن برنج ایرانی با برنج خارجی، یا حتی مخلوط کردن برنج ایرانی با کیفیت کمتر با برنج ایرانی باکیفیت و…
در کشور ما با توجه به اینکه ارقام مختلف برنج کشت میشود، اما متاسفانه مسیر سودجویی و فریب مردم، وجود دارد.
در همین راستا اگر خواستار انواع برنج ایرانی هستید، ما فروشگاه برنج پاینده را به شما معرفی می کنیم که مجموعهای بینظیر از تمامی ارقام برنج ایرانی را ، با کیفیت عالی و قیمت مناسب گرد هم آورده تا شما عزیزان به راحتی بتوانید برنج مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنید.
این مجموعه انواع برنجهای کشت شده در مزارع شمال تا جنوب کشور را با دقت و وسواس فراوان تهیه کرده، با قیمت عادلانه به دست شما می رساند.
در این مجموعه میتوانید انواع برنج ایرانی، از جمله برنج طارم، هاشمی، فجر، صدری و … را با قیمتهای مناسب و رقابتی پیدا کنید.
سخن نهایی
ما به کیفیت محصولات خود ایمان داریم و اصالت و سلامت تمام برنجهایمان را تضمین میکنیم و علاوه بر اینها سفارشات شما در سریعترین زمان ممکن و با دقت و ظرافت کامل به سراسر ایران ارسال میشوند.
عطر و طعم اصالت ایرانی را با برنجهای ناب برنج پاینده تجربه کنید!

توضیحات خوبی بود