مطمعنا شما نیز در قفسه های فروشگاه ها بسته بندی هایی به نام برنج قهوه ای و یا در مراکز تخصصی فروشِ برنج ، این برنج را دیده اید، اما شناختی از آن را ندارید. ما در ادامه به معرفی کامل برنج قهوه ای ، از انواع و مشخصاتش گرفته تا نحوه ی نگهداری و پخت پرداخته ایم.
قبل از آن لازم دانسته ایم فروشگاه برنج پاینده را معرفی کنیم که باکیفیت ترین برنج های قهوه ای و همچنین مجموعهای بینظیر از تمامی ارقام برنج ایرانی را ، با کیفیت عالی و قیمت مناسب گرد هم آورده تا شما عزیزان به راحتی بتوانید برنج مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنید.
در صورتی قصد خرید برنج قهوه ای دارید و مصمم هستید که خواص آن را شناخته و بیشتر با این محصول آشنا شوید با ما همراه باشید:
برنج قهوه ای چیست؟
همان طور که می دانید رنگ اولیه برنج، قهوه ایست. به عبارتِ دیگر وقتی شالیِ برنج یا همان شلتوک از زمین برداشته می شود، سه پوست و لایه دارد که برای تولید برنج قهوه ای فقط لایه اول آن برداشته می شود، به همین دلیل است که رنگ آن قهوه ای مانده و آن را برنج قهوهای نام نهادند.
اما در برنج معمولی هر سه لایه ی بیرونی کاملا جدا شده و بعد از طی کردن چندین مرحله به برنج سفید تبدیل می شوند.
این روز ها برنج های قهوه ای به عنوان یکی از برنج های با کیفیت و مرغوب شناخته شده اند و خواص فوق العاده ای دارند. گاها این برنج ، با نام برنج سبوس دار یاد شده و جزو غلات محسوب می شود.
دلیل اصلی اینکه بعضی افراد به برنج قهوه ای، برنج سبوس دار نیز می گویند، به این خاطر است که سبوس برنج از همین لایه های پوست برنج تهیه می شود، و حاصل پودر کردن پوست برنج است و چون در برنج قهوهای پوست برنج کاملا جدا نشده و حاویِ سبوس است، آن را برنج سبوس دار می گویند.
انواع برنج قهوه ای
برنج قهوهای نیز مانند برنج سفید در انواع مختلفی تولید و عرضه می شود که هر کدام دارای ویژگی ها و خصوصیات خاصی هستند. در اینجا به معرفی و توضیح انواع مختلف این برنج می پردازیم:
برنج قهوه ای طارم: برنج قهوهای طارم دارای عطر و طعمی بسیار ملایم است که مورد پسند بسیاری از افراد قرار میگیرد. همچنین دارای بافت نرم بوده و پس از پخت، دانههایش نرم و یکدست میشوند. ناگفته نماند برای اکثر افرادی که به دنبال یک رژیم غذایی سالم هستند، این نوع برنج، گزینه ای بسیار مناسب است زیرا می توان از آن در تهیه انواع پلو ها و غذا های سنتی استفاده کرد.
برنج قهوهای هاشمی: این نوع از برنج پس از پخت، دانه های بلند و کشیده ای خواهد داشت که ظاهری زیبا به غذا می بخشد. همچنین دارای عطری مطبوع و دلنشین است و برای تهیه انواع سالادها و سوپهای مغذی بسیار مناسب است. در نهایت به دلیل خواص تغذیهای بالا، برای مصرف روزانه نیز انتخابی عالی است.
برنج قهوه ای شیرودی: برنج قهوه ای شیرودی برنجی است پر از خواص و مفید در رژیم غذایی که مناسب برای ورزشکاران و پیشگیری از بیماری ها می باشد.
برنج قهوهای کامفیروز: این نوع از برنج نیز در واقع یک برنج سبوس دار است که در استان فارس به عمل می آید و می توان آن را جزو غلات به حساب آورد. نوعِ سبوس دار برنج کافیروز نسبت به برنج سفید سرشار از آهن، روی ، فسفر، کلسیم ، منیزیم و … است که باعث می شود خواص بهتری داشته باشد.
برنج قهوه ای چمپا: این گونه از برنج سبوس دار عملکرد سیستم قلب، دستگاه گوارش، مغز و سیستم عصبی را بهبود میبخشد. با آنتیاکسیدانهای قوی که دارد روی طیف وسیعی از بیماریها مثل فشارخون بالا، کلسترول، استرس، افسردگی و ناراحتی های پوستی تأثیر مثبت دارد.
مشخصات برنج قهوه ای
بی شک شما قبل از خرید برنج قهوه ای باید با مشخصات آن نیز آشنا باشید. ما در ادامه مشخصات اصلی آن را ذکر کرده ایم تا شما بهترین و باکیفیت ترین نوع ِ برنج سبوس دار یا قهوه ای را خریداری کنید.
- در مرحله ی اول به رنگ آن توجه کنید که دارای رنگ قهوه ای یا قهوه ای تیره است.
- سپس عطر یا رایحه آن را در نظر بگیرید که دارای بوی مطبوع و عطری معطر است و هرگز نباید بویی شبیه به مواد شیمیایی بدهد.
- اگر چند دانه از آن را در دهان قرار دهید معمولا مزه ای شیرین همگام با تلخیِ دلچسب دارد.
- و در نهایت یکی از اصلی ترین مشخصات برنج قهوهای این است که زمان بیشتری برای پختن نیاز دارد، چرا که دانه هایش دارای پوسته های ضخیم تر و فیبر بیشتری هستند.

برنج قهوه ای | از انواع و مشخصات تا نحوه ی نگهداری و پخت
تا این قسمت از مقاله تا حدودی برنج قهوه ای را شناخته و با مشخصات آن آشنا شده اید. اما خواص و مزایایی که این برنج دارد موجب شده تا افراد بسیاری ترغیب شوند آن را مصرف کنند.
در قسمت بعد به طور کامل با خواص و مزایای برنج سبوس دار آشنا خواهید شد.
خواص و فواید برنج قهوه ای
همانطور که گفتیم برنج قهوهای، تنها پوسته بیرونی آن گرفته می شود و سبوس آن دست نخورده میماند. ۸۰ درصد ارزش غذایی برنج قهوه ای در سبوس آن ذخیره شده است؛ چیزی که آن را به یک ماده مغذی بسیار مفید با خواص زیاد تبدیل می کند.
ما در ادامه خواص برنج قهوه ای ر به طور کامل شرح داده ایم:
کنترل چاقی و دیابت
این روز ها شاهد هستیم که بسیاری از افراد به علت سبک زندگی نوین، تغذیه نامناسبِ صنعتی و … درگیر چاقی و دیابت هستند.
از آنجایی که این برنج یک کربوهیدرات پیچیده است، روند آزادسازی قند در آن به مراتب کندتر از برنج سفید صورت می گیرد زیرا که کربوهیدرات های پیچیده قند خون را به کندی افزایش می دهند و تأثیرات مثبتی روی بدن دارند.
همچنین موجب کاهش شاخص تودهی بدن و چربی آن می شود. پس انتخابی عالی برای افراد دارای اضافه وزن و دیابتی می باشد.
بهبود و سلامت دستگاه گوارش
به منظور داشتن یک سیستم گوارشی سالم می توانید برنج قهوه ای را به رژیم غذاییتان اضافه کنید چراکه فیبر موجود در آن عملکرد روده ها را تنظیم می کند و به شما حس سیری می دهد و مانع از یبوست و کولیت روده میشود.
مبعِ عالی آنتی اکسیدان
برنج قهوهای سرشار از آنتی اکسیدان های قوی است که به صورت گسترده از بدن در مقابل رادیکال های آزاد اکسیژن محافظت میکنند. به عبارتی ساده تر مصرف این نوع از برنج به پیشگیری از بیماری هایی که به واسطه ی اکسیداسیون عارض میشوند مثل سکتهی قلبی کمک میکند.
علاوه بر آن نقش مهمی در پیشگیری از سرطان روده بزرگ، سرطان پستان و سرطان خون خواهد داشت. این تأثیرات مفید را می توان به وجود آنتی اکسیدان های قوی و فیبر بالا در این ماده ی غذایی نسبت داد.
سلامت قلب و عروق
مصرف غلات کاملی مانند برنج قهوه ای به کاهش انسداد عروق در نتیجه ی تجمع چربی ها کمک میکند. این عمل در کاهش خطر ابتلا به اختلالات قلبی مانند فشار خون بالا و بیماری های عروقی مؤثر است.
مطالعاتی که در این مورد انجام شده نشان می هد بافت اطراف دانه ی برنج قهوه ای اجزای سالمی دارد که از سخت شدن عروق جلوگیری می کند.
جلوگیری از آلزایمر و افسردگی
برنج قهوه ای در پیشگیری از عوارض مربوط به اعصاب مثل بیماری آلزایمر مؤثر است زیرا حاوی ترکیبات سالمی است که به مهار آنزیم های مضر مرتبط با بیماری آلزایمر کمک میکند و از طرفی برای سایر اختلالات مغزی مانند زوال عقل و فراموشی نیز مفید است.
جدای از این ها موجب کاهش اختلالات خلقی، افسردگی و خستگی در افراد، به ویژه بانوان شده چراکه با مصرف برنج سبوس دار بدن در برابر استرس بهبود می یابد و ایمنی بالاتر می رود و درنهایت توانایی بدن در مبارزه با عفونت ها را افزایش می دهد.
رفعِ بی خوابی
جالب است بدانید که برنج قهوهای برای درمان بی خوابی نیز مفید است. زیرا این خوراکی منبع طبیعی ملاتونین یا همان هورمون خواب است و با تمدد اعصاب باعث افزایش کیفیت خواب میشود.
افزایشِ سلامت استخوانها
برنج قهوه ای به حفظ سلامت استخوان ها کمک میکند به این خاطر که این ماده سرشار از منیزیم است که همراه با کلسیم رشد ساختار فیزیکی استخوان ها را فراهم می کند.
اگر بخواهیم ساده تر بگوییم برنج قهوه ای غنی از منیزیم بوده و منیزیم همان ویتامینی است که از عارضه ی پوکی استخوان جلو گیری می کند.
با توجه به تمامی این فواید، گنجاندن برنج قهوهای در رژیم غذایی می تواند به بهبود کلی سلامت بدن و پیشگیری از بسیاری از بیماری ها کمک کند.
مضرات برنج قهوه ای
با توجه به مطالعات انجام شده مصرف به اندازه ی برنج قهوه ای، برای افراد عادی هیچ ضرر و ممنوعیتی ندارد. تنها مصرف زیاد و بی رویه برنج قهوه ای می تواند برای افراد مشکل ساز باشد.
همچنین ممکن است بعضی از افراد به این نوع برنج حساسیت داشته و مصرف آن برایشان موجب بروز مشکلات گوارشی، پوستی و یا مشکلات از این قبیل شود.
در نهایت برنج سبوسدار سرشار از خواص بوده و به خودیِ خود مصرف آن مضرات و زیانی به همراه نخواهد داشت. حتی گفته شده که مصرف آن به علت دارا بودن طبعِ معتدل برای افراد بلغمی گزینه ای عالی می باشد.

برنج قهوه ای | از انواع و مشخصات تا نحوه ی نگهداری و پخت
ارزش غذایی برنج قهوه ای
گفته شد که برنج قهوه ای یک غذای مغذی و پر فیبر است چراکه لایههای سبوس که معمولاً از برنج سفید جدا میشوند در این برنج باقی می ماند. بنابراین حاوی مواد شیمیایی گیاهی ارزشمندی مانند اسیدهای آمینه ضروری، فیبر، مواد معدنی و فلاونوئیدها است.
این غلات کامل حاوی ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین گیاهی و فیبر است و منبع عالیِ انرژی برای حفظ عملکردِ مطلوبِ بدن در طول روز است.
طبیعتِ برنج قهوهای کمچرب است، حداقل قند طبیعی را دارد و حاوی مقدار خوبی پروتئین است. مطالعات همچنین نشان می دهد که برنج قهوه ای اجزی مهمِ یک رژیم غذایی سالم است که ممکن است به کاهش خطر بیماری مزمن کمک کند.
در ادامه ارزش غذایی برنج قهوه ای پخته شده به ازای 1 فنجان یا معادل 195 گرم ارائه شده است.
کالری: 218
چربی: 1.6 گرم
سدیم: 2 میلی گرم
کربوهیدرات: 45.8 گرم
فیبر: 3.5 گرم
شکر: 0 گرم
پروتئین: 4.5 گرم
منیزیم: 85.8 میلی گرم
در ادامه ارزش غذایی این نوع برنج را به طورت کامل شرح داده ایم:
کربوهیدرات در برنج قهوهای
یک وعده برنج قهوه ای حاوی بیش از 45 گرم کربوهیدرات پیچیده، 3.5 گرم فیبر و مقادیر کمی شکر است. کربوهیدرات های پیچیده نسبت به کربوهیدرات های ساده، مغذی تر هستند زیرا حاوی فیبر و سایر مواد مغذی می باشند.
در واقع این برنج به علت دارا بودن سبوس، برای انرژی پایدار در بدن کندتر هضم می شود.
مقدار چربی در برنج قهوه ای
برنج قهوه ای دارای مقادیر کمی از چربی یعنی تنها 1.2 گرم در هر وعده است. پس اگر شما این برنج را بدون روغن یا کره طبخ کنید در واقع یک غذای بدون چربی تهیه کرده اید.
پروتئینِ برنج سبوسدار
در هر 1 فنجان برنج سبوسدار پخته شده بیش از 4 گرم پروتئین گیاهی وجود دارد. اما شایان به ذکر است که پروتئین به دو شکل کامل و ناقص وجود دارد. برنج قهوه ای مانند بیشتر غلات حاوی پروتئین ناقص است، به همین دلیل، توصیه می شود این برنج را با سایر پروتئین های گیاهی مانند نخود ترکیب کنید تا یک منبع عالیِ پروتئین ایجاد شود.
ویتامین ها و مواد معدنی در برنج قهوهای
برنج قهوه ای برخلاف برنج سفید، لایه سبوس را که مملو از ویتامین ها، مواد معدنی و مواد شیمیایی گیاهی با ارزش است، حفظ می کند. این ویتامین ها از جمله ویتامین های B، فیبر، اسیدهای آمینه ضروری، فلاونوئیدها، مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند.
کالری برنج قهوه ای
کالری برنج قهوه ای پخته شده 218 کالری در یک پیمانه یا معادل 195 گرم است.
در مجموع 86 درصد کالری از کربوهیدرات ها، 8 درصد از پروتئین و 6 درصد از چربی تامین می شود.
ما در این قسمت، به طور کلی ارزش غذایی برنج سبوسدار یا همان قهوهای را برای شما شرح دادهایم. اما اگر این سوال در ذهنتان شکل گرفته که چرا باید برنج قهوهای را جایگزین برنج سفید کنیم، قسمت بعدی مقاله را با دقت بیشتری بخوانید چرا که تفاوت ارزش غذایی برنج سفید و قهوهای را توضیح دادهایم.
تفاوت برنج سفید و برنج قهوه ای
درست است که منشا و ماهیت هر دو برنجِ سفید و قهوه ای یکیست اما برنج قهوه ای به علت حفظِ یک لایه سبوس در پوسته ی خود و ارزش غذایی بیشتری دارد که در ادامه آن ها را نام می بریم:
کربوهیدرات: هر دو برنج سفید و قهوه ای از محتوای کربوهیدرات بالا برخوردار هستند. اما کربوهیدرات موجود در برنج قهوه از نوع پیچیده و کامل است که از مواد مغذی بیشتر برخوردار است.
فیبر: برنج سبوس دار به طور کلی از محتوای فیبر بالاتری در مقایسه با برنج سفید برخوردار است. به طور معمول، برنج قهوه ای دو تا سه گرم فیبر بیشتر نسبت به برنج سفید ارائه می کند.
منگنز: منگنز یک ماده معدنی ضروری برای تولید انرژی و عملکرد آنتی اکسیدانی است. برنج سبوس دار یا قهوه ای منبعی عالی برای این ماده مغذی است در شرایطی که برنج سفید این گونه نیست.
سلنیم: برنج قهوه ای منبع خوبی برای سلنیم است. این ماده معدنی در تولید هورمون تیروئید، محافظت آنتی اکسیدانی، و عملکرد درست سیستم ایمنی بدن انسان نقش دارد. همچنین، سلنیم به همراه ویتامین E از سلول ها در برابر سرطان محافظت می کند.
منیزیم: بر خلاف برنج سفید، برنج قهوه ای به طور معمول منبع خوبی برای منیزیم است. یک وعده عادی برنج قهوه ای پخته می تواند حدود 11 درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه منیزیم را تامین کند.
برای اینکه شما عزیزان هرچه راحت تر به تفاوت ارزش غذایی برنج قهوه ای و سفید پی ببرید جدولی را برای مقایسه ترسیم کرده ایم .
اطلاعات تغذیه ای در جدول زیر بر اساس یک چهارم فنجانی یا 45 گرم شکل گرفته اند.
ماده مغذی | در 45 گرم برنج قهوه ای پخته | در 45 گرم برنج سفید پخته |
انرژی | 170 کالری | 160کالری |
پروتئین | 4 گرم | 3 گرم |
چربی مفید | 1.5 گرم | 0 گرم |
کربوهیدرات | 35 گرم | 36 گرم |
فیبر | 4 گرم | 1 گرم |
آهن | 0.36 میلی گرم | 0.36 میلی گرم |
سدیم | 20 میلی گرم | 0 میلی گرم |

برنج قهوه ای | از انواع و مشخصات تا نحوه ی نگهداری و پخت
نحوه نگهداری برنج قهوه ای
همان طور که بار ها و بار ها در این مطالب خوانده اید برنج قهوه ای حاوی روغن های طبیعی ضروری است. همین موجب شده که اگر برای مدت طولانی نگهداری شود، کهنه خواهد شد. پس در نگهداری این محصول دقت کنید و نکاتی که در ادامه به آن اشاره شده را رعایت فرمائید:
توصیه می شود برای اطمینان از تازگی، تاریخ انقضا این محصول را بررسی کنید.
دانه های خام این برنج را می توان تا شش ماه در یک ظرف دربسته در دمای اتاق به خوبی نگهداری کرد.
برای افزایش عمر مفید این برنج، می توان آن را در پلاستیک های زیپ کیپ ریخته و درون یخچال نیز نگه دارید.
اما دقت داشته باشید که برنج پخته شده ی قهوه ای باید با احتیاط بیشتری نگهداری شود. چراکه نگهداری نادرست برنج پخته شده باعث رشد باکتری شده و در صورتِ مصرف، صرف نظر از گرم کردن مجدد آن، می تواند باعث مسمومیت غذایی شود.
برنج پخته شده را نباید در دمای اتاق نگهداری کنید و تعداد دفعاتی که برنج را گرم می کنید، نباید بیشتر از یک بار باشد.
قیمت برنج قهوه ای
گفته ایم که برنج قهوهای انواع مختلفی دارد، که شامل برنج قهوهای طارم، برنج قهوه ای هاشمی، کامفیروز شیرودی و چمپا می شود. بر همین اساس نمیتوان قیمت ثابتی برای آن در نظر گرفت.
اما به طور کلی قیمت برنج قهوهای تحت تاثیر عواملی است که در ادامه به آن اشاره میکنیم:
- نوع برنج قهوهای بیشترین تاثیر را در قیمت و هزینه آن دارد.
- همچنین میزان کیفیت از دیگر عواملی است که در قیمت این نوع از برنج تاثیرگذار است.
- میزان عرضه و تقاضا نیز در هزینه و قیمت برنج سبوسدار یا قهوهای موثر میباشد.
- عواملی چون تورم و بالا رفتن نرخ دلار و … نیز میتواند قیمت برنج قهوهای را تحت تاثیر قرار دهد.
شما عزیزان برای استعلام قیمتِ دقیق برنج قهوه ای می توانید به صفحه فروشگاه برنج پاینده مراجعه کرده و قیمت انواع این برنج ها را مطالعه کنید و درصورت لزوم سفارش دهید.
خرید برنج قهوه ای اصل
برنج قهوه ای ظاهر منحصر به فردی دارد اما هر کسی قادر نیست که برنج قهوهای اصل را از تقلبی تشخیص بدهد.
بنابراین ما در در ادامه، به بررسی چند روش مطمئن برای تشخیص برنج قهوهای اصل میپردازیم.
بررسی رنگ و شکل دانه: برنج سبوسدار اصل دارای رنگ قهوهای متمایل به زرد روشن است و دانههای آن یکدست ، بدون تغییر رنگ می باشند.
تست طعم:برنج قهوهای اصل پس از پخت طعمی ملایم و مغذی دارد. طعم غیر طبیعی یا خیلی تلخ میتواند نشاندهنده تقلبی بودن برنج باشد.
تست بویایی: اصل این نوع از برنج بوی طبیعی و ملایمی دارد. اگر برنج بوی غیرطبیعی یا شیمیایی داشته باشد، ممکن است تقلبی باشد.
بررسی بافت دانهها: دانه های این برنج دارای بافتی محکم و غیر شکننده هستند پس دانه های شکننده یا خیلی نرم ممکن است تقلبی باشند.
توجه به پوسته دانهها: پوسته برنج حاوی سبوس اصل باید سالم و بدون ترک خوردگی باشد. ترک ها و خرابی ها نشان دهنده تقلبی بودن برنج هستند.
تست پخت و پز: برنج قهوهای اصل پس از پخت به خوبی پخته و دانهها از هم جدا میشوند. برنجی که پس از پخت خمیری میشود یا خیلی زیاد به هم میچسبد، تقلبی است.
بررسی بستهبندی: بستهبندی برنج اصل قهوه ای باید دارای اطلاعات کامل مانند نام برند، وزن، تاریخ تولید و انقضا باشد. بستهبندی های ناقص یا بدون اطلاعات احتمال دارد تقلبی باشد.
بررسی تاریخ تولید و انقضا:برنج قهوهای تازه و اصل دارای تاریخ تولید و انقضای مشخص است. برنجی که تاریخ آن گذشته باشد یا اطلاعات تاریخ نداشته باشد، ممکن است اصل نباشد.
در نهایت، میتوانید با افراد آگاه مشورت کنید تا به شما در تشخیص برنج اصلِ قهوهای اصل کمک کنند و همچنین سعی کنید همیشه از فروشگاه های معتبر و شناخته شده خریداری کنید. این فروشگاه ها معمولاً محصولات با کیفیت تری عرضه می کنند.
در صورتی که قصد خرید برنج قهوه ای اصل و درجه یک دارید، فروشگاه برنج پاینده این نوع برنج را با توجه به انواع آن ، با قیمت های مختلفی عرضه می کند.
شما برای خرید هر نوع برنج با کیفیت ، با قیمت منطقی می توانید به فروشگاه برنج پاینده اعتماد کنید؛ چرا که این مجموعه، ارقام مختلف برنج های ایرانی را با قیمت مناسب به دست مصرف کننده می رساند.
طرز پخت برنج قهوه ای
پخت برنج قهوهای نسبت به دیگر انواع برنج، کمی نیاز به توجه و دقت دارد که ما در ادامه پختِ این برنج سبوسدار را هم به روش کته و هم به روش آبکش توضیح دادهایم:

برنج قهوه ای | از انواع و مشخصات تا نحوه ی نگهداری و پخت
پخت برنج سبوسدار به روش کته:
بهتر است که برنج قهوهای را به صورت کته درست کرده تا ویتامین ها و مواد مغذی آن از بین نرود.
مواد لازم برای تهیه برنج قهوه ای کته
- یک پیمانه برنج قهوه ای
- دو پیمانه آب
- اندکی نمک
برای پخت این برنج به خاطر یک لایه سبوسی که روی آن قرار دارد بهتر است چند ساعت قبل از پخت، در آب خیس بخورد تا فرآیند پخت بهتر انجام شوذ. بنابراین برنج را چند ساعت قبل از این که بپزید داخل یک کاسه با مقداری آب خیس کنید.
پس از چند ساعت برنج را چندبار با آب شست و شو دهید. یعنی مقداری آب داخل کاسه بریزید و دوباره آب را خالی کنید.
در انتها به ازای هر یک فنجان برنج، دو فنجان آب و مقداری نمک داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید.
وقتی آب و برنج به جوش آمد، اجازه دهید تا آب برنج کمکم روی حرارت بخار شود و لابهلای برنج هیچ آبی نباشد. سپس در قابلمه را دمکنی بکشید و حدود 35 تا 40 دقیقه زمان بگذارید تا برنج قهوهای دم بکشد.
نکته مهمی که برای طبخ برنج قهوهای باید در نظر بگیرید این است که سبوس برنج قهوهای باید حسابی نرم شود تا زیر دندان احساس نشود. به خاطر همین، آن را باید همیشه کمی نرم و به صورت شفته بپزید.
اگر میخواهید مقداری از برنج را نگهداری کرده و بعدا مصرف کنید، از آن داخل دمای اتاق نگهداری نکنید و حتما برنج را داخل یخچال قرار دهید و در صورت مصرف فقط یکبار آن را داغ کنید.
پخت برنج قهوه ای آبکش:
برای پخت برنج قهوهای آبکش، ابتدا برنج را در آب به مدت ۳۰ دقیقه خیس میکنیم. سپس آن را در آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه میپزیم تا زمان آبکش کردن آن فرابرسد.
بهترین زمان برای آبکش کردن برنج قهوهای زمانی است که دانههای برنج تقریباً نیمپخت شده باشد؛ یعنی اطراف دانه بهآسانی با دست له شود و وسط آن کمی سفت باشد. زمانی که برنج به این مرحله رسید آن را آبکش میکنیم. این روش باعث میشود تمامی اضافیهای برنج قهوهای که به شکل نشاسته در داخل برنج موجود است، حذف شود و مزه خاص و خوشمزه آن را بهتر از روشهای دیگر حفظ کند.
بعد از آبکش کردن برنج را با تهدیگ مناسب در قابلمه بریزید و اجازه دهید دم بکشد.
جمع بندی
در این مقاله، به معرفی کامل و خواصِ برنج قهوه ای پرداختیم و به این نتیجه رسیدیم که برای سلامتی بسیار مفید است زیرا حاوی مقدار زیادی فیبر، مواد معدنی و ویتامین B است که به جذب مؤثر مواد مغذی کمک میکند و انرژی بدن را تأمین میکند. به شرطی که نوع اصل آن را خریداری کنید.
پس، اگر به دنبال خرید برنج باکیفیت هستید، میتوانید به فروشگاه برنج پاینده مراجعه کنید. این فروشگاه باعرضه انواع برنج ایرانی، باکیفیت و مرغوب به شما این اطمینان را میدهد که برنجی اصیل و خوشطعم در سفره ای خویش داشته باشید.
نام محصول | تولید | قیمت | خرید |
---|---|---|---|
برنج قهوه ای طارم _ 20 کیلوگرم | مازندران 1403 | ناموجود | خرید محصول |
برنج قهوه ای طارم _ 10کیلوگرم | مازندران 1403 | ناموجود | خرید محصول |
برنج قهوه ای طارم _ 5کیلوگرم | مازندران 1403 | ناموجود | خرید محصول |
برنج قهوه ای هاشمی _ 10 کیلوگرم | گیلان 1403 | 240.000 تومان | خرید محصول |
برنج قهوه ای شیرودی _ 10 کیلوگرم | مازندران 1403 | 185.000 تومان | خرید محصول |
برنج قهوه ای شیرودی _ 5 کیلوگرم | مازندران 1403 | 995.000 تومان | خرید محصول |
برنج قهوه ای کامفیروزی _ 10 کیلوگرم | فارس 1403 | 2.150.000 تومان | خرید محصول |
برنج قهوه ای کامفیروزی _ 5 کیلوگرم | فارس 1403 | 1.125.000 تومان | خرید محصول |
برنج قهوه ای چمپا _ 10 کیلوگرم | خوزستان 1403 | 1.590.000 تومان | خرید محصول |
برنج قهوه ای چمپا _ 5 کیلوگرم | خوزستان 1403 | 855.000 تومان | خرید محصول |
اصل برنج باید قهوه ای باشه
ویتامین و مواد معدنی رو بهتره از خوراکی های دیگری بدست آوریم. چون برنج قهوه ای دارای یک مادهٔ مضری است که موجب التهابات اعضای بدن، وحتی در مداومت میتونه باعث سرطان هم بشه! برنج قهوه ای کمی فیبر داره، ولی به دلیل فیبر اون، خوردنش یه ریسک به حساب میاد. مواد گیاهی که معمولا” به خورشت برنج اضافه میکنند، دارای فیبر زیادی هست و برای بدن کافیه.
این عالم پزشکی و داروسازی، مخصوصا” گوش مردم رو با این حرفهای غیر واقعی پر میکنه که درآمدشون چندین برابر بشه، و ضمنا” عمر مردم هم که کوتاه میشه، به نفع کشورهای کنترل کننده هست!