همه ی ما این را می دانیم که برنج یکی از اصلی ترین ماده ی غذاییِ سفره ی ایرانیان بوده و هست. این ماده ی غذایی ، حتی با گذشت زمان و افزایش قیمت نیز همچنان از سفره خانواده های ایرانی حذف نشده و بسیار پرطرفدار است.
شاید دلیل محبوبیت زیادِ برنج، نزد ایرانیان این مسئله باشد که بیشتر غذاهای ایرانی از ترکیب برنج و خورشت هستند و این موضوع محبوبیت برنج را بین همه مردم چند برابر می کند.
جدای از این ها برنج از جمله غلاتی است که مواد مغذی و حتی خاصیت دارویی بسیاری در آن وجود دارد. علاوه بر همه ی این ها مصرف برنج برای پیشگیری بیماری های گوارشی، پوست و مو مفید است.
همین کاربرد های مهم و مفید برنج باعث می شود، برنج همیشه یکی از مهم ترین غذای مورد استفاده ایرانیان باشد.
ناگفته نماند امروزه به دلیل افزایش هزینه های تولید برنج قیمت تمام شده این محصول به حدی بالا رفته است که از سفره اقشار کم در آمد در حال حذف شدن می باشد و متاسفانه برنج های بی کیفیت هندی و پاکستانی جایگزین شده اند.
برای حل این مشکل مجموعه ی برنج پاینده روی کار آمده و مجموعهای بینظیر از تمامی ارقام برنج ایرانی را ، با کیفیت عالی و قیمت مناسب گرد هم آورده تا شما عزیزان به راحتی بتوانید برنج مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنید.
این مجموعه انواع برنجهای کشت شده در مزارع شمال تا جنوب کشور را با دقت و وسواس فراوان تهیه کرده، با قیمت عادلانه به دست شما می رساند.
ما در ادامه ی این مقاله سعی کردیم به تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه برنج پاسخ بدهیم، تا این ماده ی غذایی که هر روز از آن استفاده می کنید را بهتر و بیشتر بشناسید.
برنج چیست؟
برنج که به زبان لاتین rice نام دارد از غلات مهم است و تقریباً غذای اصلی نصف مردم کره زمین میباشد و انواع مختلف نیز دارد. جالب است بدانید این انواع را تا حدود ۱۵۰ نوع مختلف تخمین میزنند.
شایا به ذکر است که نمونههای مرغوب برنج در شمال و جنوب ایران و نواحی گرمسیر فارس و اصفهان کاشته میشود.
اگر بخواهیم به طور خلاصه بگوییم، برای بدست آوردن برنج سفید، دانههای برنج را در دستگاههای مخصوصی میریزند. این دستگاهها پوسته خارجی برنج را از آن جدا کرده و سپس با اصطکاک دادن برنج بدون پوسته با یکدیگر غشای خارجی آن نیز از بین میرود. بدین ترتیب برنج به رنگ سفید و شفاف بدست میآید.
برنج چیست
برنج چیست
گیاه برنج
برنج گیاهی است که به رویش علفی در مناطق پر آب و معتدل شهرت دارد. این گیاه دارای قسمت های مختلف ریشه، ساقه، برگ، خوشه، سنبلچه و دانه است.
نور مناسب، دمای تقریبا گرم، رطوبت بالا، آب فراوان و خاک حاصلخیز و غنی از جمله ویژگی های مربوط به کشت برنج می باشد. پس نتیجه می گیریم، رشد این گیاه در هر منطقه ای امکان پذیر نیست.
اگز بخواهیم بستر در مورد اجزای گیاه برنج به شما بگوییم، ریشه برنج تا عمق 20 الی 25 سانتی متری خاک نفوذ می کند و دارای ساقه ای بندبند و توخالی است. برگ های گیاه برنج نیز به صورت کشیده و دارای رگبرگ های موازی و بدون دمبرگ می باشد که قاعده برگ پهن تر از سایر نقاط آن است.
گل یا دانه ی برنج نیز در غلافی طلایی رنگ با عنوان شالی پنهان است که برای تغذیه باید پوست روی آن در کارخانه برداشته شود.
به عبارتی اجزای سازنده دانه ی برنج شامل مواردیست که در ادامه به آن ها اشاره کردیم:
- شلتوک برنج : خارجی ترین قسمت برنج را شلتوک برنج می گویند. برای پختن و مصرف برنج نیاز است تا این قسمت از برنج جدا شود.
پس از پاکسازی شلتوک، برنج قهوه ای به دست می آید. - پوست برنج: پس از جداسازی شلتوک، برنج با پوست به دست می آید که در حقیقت همان برنج های قهوه ای موجود در بازار است. پوست برنج دارای مقادیر زیادی پروتئین و چربی می باشد.
- دانه برنج: با جدا سازی شلتوک و پوست از برنج به دانه برنج می رسیم. زمانی که پوسته از برنج جدا شود در حقیقت برنج سفید تولید می شود. دانه برنج نشاسته فراوانی دارد و به همین علت برنج در زمان جوشیدن، لعاب زیادی دارد.
تاریخچه ی برنج
کشت برنج در ابتدات هزاران سال پیش در مناطق چینی باستان و هند آغاز شد. به گفته ی باستانشناسان کشت برنج در چین باستان حدود ۷٬۰۰۰ سال پیش آغاز شده است. در این دوران، برنج به صورت وحشی در مراتع طبیعی رشد میکرد و مردم برای جمعآوری آن به جنگلها میرفتند. رفته رفته، انسانها شروع به کشت و پرورش برنج به صورت انتخابی نمودند.
سپس کشت برنج به سراسر جهان گسترش یافت. این گیاه به طور معمول به مناطقِ مرطوب، با دسترسی به آبِ کافی نیاز دارد، بنابراین مناطقِ جنوب شرق آسیا همچون هند، کره، ژاپن، اندونزی و مناطقی از آمریکای لاتین به عنوان اصلیترین منابع تولید برنج در دنیا شناخته میشوند.
تاریخچه کشت برنج در ایران به گذشتههای دور بازمیگردد، زمانی که مردم این سرزمین شروع به کشت و پرورش برنج کردند. ایران به دلیل وجود مناطقی با آب و هوای مرطوب و خاک حاصلخیز، یکی از نخستین نقاطی بود که برنج در آن کشت شد.
به هر حال مورخین سابقه تاریخی برنج ایرانی را به اواخر دوره ساسانیان نسبت می دهند اما عده ای از تاریخ نگاران عقیده دارند که برای اولین بار برنج در دوران سلطنت انوشیروان به عنوان هدیه ای از هندوستان به ایران آورده می شود. هدیه ای که با استقبال حاکمان وقت و البته ذائقه مردم همراه شد و از آن روز تا کنون به عنوان جزئی از سفره ایرانیان شناخته می شود.
همه چیز درمورد برنج ایرانی
در قسمت قبلی مقاله گفته ایم که برنج ایرانی یکی از قدیمی ترین محصولات زراعی است که بشر از هزاران سال پیش به کشت آن اقدام کرده بود. علاوه بر این ها برنج ایرانی جزو مرغوب ترین انواع برنج در دنیا است.
یکی از مواردی که در مورد برنج ایرانی باید بدانید ، عطر و طعم منحصر به فرد آن است که کمتر در انواع برنجهای خارجی دیده میشود. به عنوان مثال برنج های هاشمی، طارم و فجر، پرطرفدارترین برنج های ایرانی، به دلیل عطر طبیعی و طعم دلپذیر خود شناخته شدهاند. این ویژگی ها به دلیل شرایط خاص آب و هوایی و خاک حاصلخیز مناطق شمالی ایران ایجاد میشوند که به برنج ایرانی طعمی کاملاً متمایز و خوشایند میبخشد.
برتری برنج ایرانی نسبت به انواع خارجی آن به همین مورد ختم نشده؛ چراکه برنج های ایرانی پس از پخت به خوبی جدا و سبک باقی می مانند، این در حالی است که بسیاری از برنج های خارجی پس از پخت چسبناک شده و ظاهر غذا را تحت تأثیر قرار میدهند.
بنابراین برنج ایرانی با ویژگی های بینظیر خود از جمله عطر و طعم دلپذیر، کیفیت بالا و خواص تغذیهای فوقالعاده، انتخابی بهتر نسبت به بسیاری از برنج های خارجی است. ب
برنج ایرانی نه تنها در غذاهای سنتی ایرانی بلکه در رژیمهای غذایی مدرن نیز جایگاه ویژهای دارد.
برنج پاینده به عنوان یکی از برترین تامینکنندگان برنج ایرانی، با ارائه محصولات با کیفیت و خدمات عالی، بهترین گزینه برای خرید برنج ایرانی است.
شما با خرید از فروشگاه برنج پاینده و انتخاب برنج ایرانی، هم از محصولاتی با کیفیت بالا، سالم و خوشطعم لذت خواهید برد و هم از تولید داخلی حمایت می کنید.
مراحل کاشت، داشت و برداشت برنج
در این ادامه تمامی مراحل کاشت، داشت و برداشت برنج که از انتخاب و کاشت بذر برنج تا برداشت برنج می باشد را مورد بررسی قرار داده ایم:
کاشت:
اولین و مهم ترین قدمِ مراحل کاشت، داشت و برداشت برنج انتخاب بهترین بذر می باشد. زیرا بذر برنج بایست از با کیفیت ترین شالی های موجود باشد.
بذرهایی که قرار است برای کاشت استفاده کنیم را درون آب میریزند تا شالی های پوچ را از سایر دانه ها جدا سازی شود. بعد از جداسازی، شالی های منتخب را درون کیسه برنج قرار داده و تا زمانی که جوانه بزنند در جای مرطوب قرار می دهند.
بعد از جوانه زدن معمولا به شیوه سنتی و با استفاده از نیروی انسانی بذرهای جوانه زده را مستقیم به محل خزانه برده و عملیات خزانه گیری را انجام میدهند. بعد از پشت سر گذاشتن مرحله خزانه گیری حدوداً ۲۰ روز تا یک ماه صبر ارتفاع برنج ها حداقل به یک وجب می رسد.
در این مدت زمان کشاورزان به آماده کردن زمین می پردازند، یعنی زمین را دو بار، یک بار بدون اینکه زمین آب داشته باشد و یک بار به همراه آب، شخم می زنند. بعد هم زمین را هموار می کنند که برای مرحله آبرسانی به مشکل نخورند.
عملیات سمپاشی را هم قبل از نشاء انجام می دهند تا زمین را برای مبارزه با حشرات و آفات محیا شود و از رویش علف های هرز تا حدود زیادی جلوگیری کنند. وقتی زمین آماده نشا شد عملیات را چه به روش مکانیزه و چه به روش سنتی انجام می دهند و به اتمام می رسانند.
داشت:
چند روز بعد مجددا عملیات کوددهی را انجام می شود تا به رشد برنج کمک کند. اغلب کشاورزان برای کوددهی از کودهای نیتروژنی یا ازته یا اصطلاحاً کود سفید و همچنین کودهای فسفاته یا اصطلاحاً کود سیاه استفاده می کنند.
حدود ۴۵ روز بعد از نشا اقدامات وجین انجام می شودکه به رشد هرچه بیشتر و بهتر برنج کمک می کند.
بعد از وجین کشاورزان حدود ۴۵ روز تا دو ماه منتظر می مانند و به آبرسانی زمین کشاورزی می پردازند تا زمانی که خوشه های طلایی برنج آماده برداشت شوند.
برداشت:
عملیات برداشت در روش مکانیزه با استفاده از دستگاه دروگر و کمباین و در روش سنتی با استفاده از ابزار مخصوص بریدن برنج و با استفاده از نیروی انسانی عملیات انجام می پذیرد و در نهایت شالی های برنج را در وزن های دلخواه بسته بندی کرده و برای تبدیل شالی به برنج سفید به کارخانه های شالیکوبی انتقال می دهند.
خواص برنج
گفتیم که برنج یکی از اصلیترین مواد غذایی مصرفی در جهان است، چرا که دارای ارزش غذایی و فواید بسیاری است. در ادامه به بررسی مهم ترین خواص برنج میپردازیم:
- یکی از 5خواص برنج کنترل فشارخون است. میزان سدیم موجود دردانههای برنج خیلی کم است و به همین دلیل برای افرادی که فشارخون بالایی دارند، بسیار مناسب است.
- یکی دیگر از خواص شگفتانگیز برنج سفید هضم آسان است. کسانی که دچار هضم و جذب مواد غذایی و مشکلات دستگاه گوارشی هستند، برنج برایشان گزینه مناسبی است.
- خواص بعدی برنج که نمی شود از آن چشم پوشی کرد آنتیاکسیدانهای موجود در برنج است که باعث استحکام پوست، رفع چینوچروک زیر چشم و هم چنین صورت میشود.
- برنج موجب سمزدایی بدن میشود. درواقع برنج سفید موجب افزایش ادرار میشود که از طریق سموم از بدن خارج میشوند.
- برنج بارزترین منبع انرژی است یعنی بدن ما به مقدار کافی کربوهیدرات نیاز دارد تا بهعنوان سوخت عمل کند. کربوهیدرات و اجزای موجود در برنج مانند تمام ویتامینها، مواد معدنی و… سبب افزایش فعالیت متابولیک برای تمام اندامهای بدن میشود و سطح انرژی بدن را افزایش میدهد.
ارزش غذایی برنج
برنج یکی از اصلیترین گروههای غذایی به شمار میرود و ارزش غذایی بالایی دارد. ارزش غذایی برنج به گونهای است که مواد اولیه برای ترمیم بافتها را ذخیره میکند و منبع بسیاری از مواد مغذی از جمله کربوهیدارات، انواع ویتامین و مواد معدنی مانند آهن، فیبر و چربی است.
از همین رو ما در ادامه به میزان کالری و مهم ترین ارزش های غذایی برنج پخته شده اشاره خواهیم کرد:
| مواد مغذی |
در هر 100 گرم برنج پخته |
| انرژی ( کالری) |
130 گ |
| کربوهیدرات | 28.59 گ |
| پروتئین | 2.38 گ |
| چربی | 0.21 گ |
| کلسیم | 3.00 م.گ |
| آهن | 0.20 م.گ |
| منیزیوم |
13.00 م.گ |
| پتاسیم | 29.00 م.گ |
| روی | 0.42 م.گ |
| مس | 0.04 م.گ |
| منگز | 0.38 م.گ |
فراموش نکنید که در مصرف این نوع ماده غذایی نباید زیادهروی کرد زیرا مصرف آن عوارضی همچون دیابت، چاقی شکمی و غیره را به دنبال خواهد داشت. اما باید بدانید حذف آن از برنامه غذایی نیز عوارضی را به همراه دارد، در نهایت باید درست و به اندازه از این ماده غذایی مصرف کنید.
نکته ای که لازم است درمورد جدول ارزش غذایی رسم شده بدانید این است که مقادیر ذکر شده تقریبی هستند و ممکن است بسته به نوع برنج و روش پخت، میزان روغن اضافه شده به آن و… کمی متفاوت باشند.
ما تاکید می کنیم که این برنج ایرانیست که در بین بهترین های جهان قرار دارد و از عطر و طعم منحصربهفرد و فواید فراوانی برخوردار است و مواد مغذی موجود در برنجهای ایرانیست که نقش بسزایی در حفظ سلامتی شما دارند. در واقع علاوهبر عطر و طعم متمایز، از بسیاری جهات برای سلامتی مفید است.
برنج چیست
برنج چیست
خرید برنج ایرانی
کشورهای زیادی وجود دارند که برنج تولید میکنند. شاید از لحاظ اندازه دانه ی برنجشان، بزرگتر از برنج ایرانی باشند و در حین پخت قد بکشند؛ اما ویژگی هایی وجود دارد که برنج ایرانی مرغوب را از دیگر برنج ها متمایز میکند. این ویزگی ها شامل مواردیست که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم:
- برنج ایرانی عطر و بوی خاصی دارد که حس شادابی و طراوت را به شما منتقل میکند و طعمی دلنشین و لذتبخش پس از پختن، به زبان شما میپیچد.
- برنج های ایرانی حاوی میزان مناسبی از چربی است که باعث میشود غذاهای شما طعم و لذت بیشتری داشته باشند.
- برنج ایرانی به اندازهی مناسبی طولانی و باریک هستند، این نسبت طول به عرض دانه، نشان دهندهی کیفیت بالای برنج است.
- برنج با کیفیت ایرانی، دانههایی با جنس و شکلی یکنواخت دارد. همچنین، دانههای آن بدون نقص و آسیب به نظر میرسند.
- برنج ایرانی، حتی چند ساعت پس از پختن، دانههایی که کاملاً جدا از یکدیگر خواهد داشت و همچنین طعم و عطر آن حفظ میباشد.
در نهایت برنجهای ایرانی بدون شک بهترین طعم و عطر را در دنیا دارند.
به دلیل آبوهوای مرطوب و خاک مناسب برای رشد برنج در ایران، برنج ایرانی عطر و طعمی بهتر و ارزش غذایی بسیار بیشتری نسبت به انواع دیگر دارد. علاوهبر این، برنجی که در خارج از ایران کشت میشود، گاهی با آب فاضلاب آبیاری میشود؛ به همین دلیل ممکن است حاوی مواد شیمیایی بسیار مضر مانند سیانید و آرسنیک باشد.
تمامی این موارد به معنای کیفیت بالای برنجهای ایرانی در مقابل نمونههای مشابه خارجیست. برای همین، کیفیتِ بالا طبیعیست که قیمت بیشتری هم داشته باشد. البته قیمت بالا در مقابل عاری بودن از مواد مضر و بهره مندی از طعم و عطر بی نظیر، باعث شده است تا ارزش خرید بالایی داشته باشد.
اگر شما تخصص کافی برای تشخیص برنج باکیفیت و ایرانی از انواعِ بیکیفیت را ندارید؛ باید مرجع مطمئنی برای خرید برنج ایرانی پیدا کنید. فروشگاه برنج پاینده با عرضه انواع برنج ایرانی باکیفیت، کار شما را برای خرید آسان کرده است. این مجموعه تمامی ارقام برنج ایرانی را با کیفیت عالی و قیمت مناسب، از بهترین مزارع گرد هم آورده تا شما عزیزان به راحتی بتوانید برنج مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنید.
شما میتوانید انواع برنج را در بستهبندی با وزنهای مختلف با توجه به نیاز خود بهصورت آنلاین خریداری کنید.
روش های نگهداری برنج
روش های نگهداری برنج به صورت صحیح مهم است تا این محصول برای مدت طولانی قابل استفاده باشد و خواص آن حفظ شود. از آنجایی که برنج های ایرانی مواد نگهدارنده ندارند ، نحوه نگهداری از آن بسیار مهم است. اگر نکات روش های نگهداری برنج را رعایت نکنید ممکن است عطر و طعم برنج تغییر کند، کرم و آفت بزند و مثل روز اول نباشد.
به طور کلی نگهداشتن برنج ها برای مدت طولانی نیاز به رعایت نکات مهمی دارد تا ویژگی های خود را از دست ندهد. در ادامه ما بهترین راهکار ها را ارائه می دهیم:
- هنگام خرید برنج حتما آن ها را چک کنید که سالم باشند و حشره نداشته باشند.
- دور نگه داشتن برنج از رطوبت و گرما ، بسیاری از عواقب احتمالی را کاهش می دهد. زیرا اگر رعایت نشود به راحتی می تواند باعث ایجاد شپشک برنج شود.
- برای برنج میتوانید از کیسههای خاص با جنس نخی استفاده کنید که از نفوذ هوا جلوگیری میکند.
- بهترین ظرف برای نگهداری برنج ، ظروف پلاستیکی باکیفیت یا شیشه ای می باشد که رطوبت از آن عبور نمی کند.
- اگر هم از کیسه برای نگهداری برنج استفاده می کنید بازهم حواستان باشد که مانع ورود هوا به برنج ها شود.
- از ظروف شفاف استفاده کنید، این گونه میتوانید به راحتی میزان برنج باقیمانده را مشاهده کرده و از تماس مکرر با برنج جلوگیری کنید.
- برنج را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار ندهید که گرمای زیاد عواقب خوبی برای برنج ها ندارد.
- اگر یخچالتان فضای خالی دارد گزینه مناسبی برای نگهداری برنجتان می باشد.
- چه برنج در ظرف باشد و چه کیسه، توجه کنید که در جایی قرار بگیرد که هوا جریان داشته باشد یعنی از زمین و دیوار فاصله دهید. در این صورت رطوبت هم نفوذ کمتری دارد.
قیمت برنج
همواره قیمت برنج، وابسته به عوامل مختلفی است و بسته به آن ها تغییر میکند ما در این ادامه به تفصیل به بررسی این عوامل میپردازیم.
- اصلیترین عوامل تعیینکننده قیمت برنج، نوع و کیفیت آن است و هر نوع برنج ویژگی و کاربردهای خاص خود را دارد که بر قیمت آن تاثیر میگذارد.
- نوسانات بازار نیز از عوامل تاثیرگذار بر قیمت برنج است. این نوسانات میتواند ناشی از تغییرات در عرضه و تقاضا، نوسانات نرخ ارز، تغییرات در سیاست های تجاری دولت ها باشد.
- تولید برنج به شدت تحت تأثیر شرایط محیطی و آب و هوایی است. عواملی مانند خشکسالی، سیل، و تغییرات دمایی میتوانند تولید برنج را کاهش داده و به افزایش قیمت آن منجر شوند.
- دولت از طریق سیاستهای مختلف، میتواند بر قیمت برنج تأثیر بگذارند. این سیاستها ممکن است شامل یارانهها، تعرفههای وارداتی و صادراتی، و تنظیمات قیمتی باشد.
- تغییرات در الگوی مصرف مردم نیز میتواند قیمت برنج را تحت تأثیر قرار دهد.
- هرگونه اختلال در زنجیره ی تأمین برنج شامل مراحل مختلفی از تولید تا عرضه در بازار، از جمله مشکلات در حمل و نقل یا کمبود نیروی کار، میتواند باعث افزایش قیمت برنج شود.
شما می توانید برای اطلاع از قیمتِ دقیق انواع برنج ایرانی ِ موجود در سایت برنج پاینده، از صفحه ی فروشگاه این سایت دیدن کرده و در صورت نیاز ضمن مشاوره گرفتن از پشتیبانی و … برنج مرغوب ایرانی را با قیمتی منصفانه و کیفیت بالا خریداری کنید.
بهترین برنج ایرانی
بهترین برنج ایرانی متعلق به ناحیه و شهر خاصی نیست؛ چرا که کیفیت انواع برنج ایرانی بالا بوده و انتخاب به سلیقه مصرفکننده بستگی دارد؛ هر چند برنج شمال بهخاطر شرایط اقلیمی و سابقه کشت طولانیمدت کشاورزان آن منطقه در صدر قرار دارند.
و دربین انواع برنج های کشت شده در شمال کشور برنج طارم پرفروشترین است که خوش عطر و خوش پخت بوده و رنگ و لعاب خوبی دارد. بیشترین میزان برنج تولیدی در شمال کشور نیز برنج طارم است که در بین انواع این برنج محبوب ترین و پرفروش ترین آنها برنج طارم هاشمی است.
بهترین برنج ایرانی بی شک عطر و طعم بی نظیری دارد و معمولاً گران تر است. برای تشخیص کیفیت برنج ایرانی در هنگام خرید باید به ویژگیهای ظاهری برنج مانند رنگ دانه ها، شفافیت و بلوری بودن، اندازه و شکنندگی برنج دقت شود.
سایت برنج پاینده فروشگاهی معتبر برای خرید بهترین برنج ایرانی است.
طرز پخت برنج ایرانی
برای پخت برنج ایرانی می توان از دو روش آبکش و کته استفاده کرد که در ادامه هر دو روش را آموزش داده ایم:
برنج چیست
برنج چیست
پخت برنج ایرانی به روش آبکش
- ابتدا برنج را با آب ولرم چند مرتبه مي شوئيم تا آب برنج زلال شود.
- برنج را به مدت ۲ الي ۳ ساعت در آب و نمک خيس مي دهيم بطوري که سطح آب تقريبا چهار سانتيمتر بالا تر از سطح برنج قرار بگيرد و مقدار نمک آن به نسبت هر پيمانه برنج نصف قاشق غذاخوري نمک مي باشد.
- قابلمه مناسبي را پر از آب کرده مي گذاريم جوش بيايد سپس آب نمک برنج را خالي کرده و برنج را در آب جوش مي ريزيم و مي گذاريم برنج جوش بيايد.
- حالا يکي دوبار آهسته برنج در حال جوشیدن را بهم مي زنيم و چند لحظه منتظر مي شويم تا مغز برنج کمي نرم شود بطوريکه وقتي دانه برنج را در دست له کرديم مغز آن زبر و خشک نباشد بعد برنج را در آبکش مي ريزيم تا آب آن خارج شود.
- برنج را از آبکش داخل قابلمه مي ريزيم و اطرافش را بصورت مخروط بالا مي آوريم .
- درب قابلمه را با يک پارچه نخي و يا حوله تميز پيچيده و روي قابلمه مي گذاريم و بعد قابلمه را روي اجاق با شعله کم، قرار مي دهيم تا دم بکشد.
پخت برنج ایرانی به روش کته
- برنج را به خوبی بشویید و به مدت ۳ تا ۴ ساعت در آب و مقداری نمک خیس کنید.
- بعد از خیس خوردن، آب برنج را خالی کنید و دوباره برنج را بشویید.
- برنج را در قابلمه مورد نظر بریزید و به اندازه ۱ بند انگشت بالاتر از سطح برنج، به آن آب و مقدار کمی نمک اضافه کنید.
- قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش بیاید.
- حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید تا آب برنج کاملا جذب شود.
- بعد از دم کشیدن، برنج را با قاشق به آرامی هم بزنید و در ظرف مورد نظر سرو کنید.
سخن پایانی
برنج های ایرانی به دلیل طعم و عطر بینظیر خود همیشه یکی از پرطرفدارترین محصولات غذایی در ایران بوده است. برای خرید انواع برنج ایرانی با قیمت مناسب و کیفیت عالی، فروشگاه برنج پاینده یکی از بهترین انتخابهاست.
این مجموعه به کیفیت محصولات خود ایمان دارد و اصالت و سلامت تمام برنجهایش را تضمین میکند. علاوه بر اینها سفارشات شما در سریعترین زمان ممکن و با دقت و ظرافت کامل به سراسر ایران ارسال خواهد کرد.
عطر و طعم اصالت ایرانی را با برنجهای ناب برنج پاینده تجربه کنید!
برنج چیست
برنج چیست
برنج چیست
سپاس از مطلب خوبتون