جالب است بدانید که این روز ها تقاضا در خرید برنج ایرانی نه تنها در خودِ کشور ایران، بلکه در کل جهان زیاد است.  زیرا ایران، یکی از بهترین و باکیفیت‌ترین برنج هارا تولید می‌کند و همواره جزو بهترین ها در جهان است. به طوریکه حتی دیده شده است که  در رستوران‌های مطرح جهانی هم از برنج های کشور ایران استفاده شود.

همان گونه که می دانید انواع مختلفی از برنج در کشور ما وجود دارد که هر کدام طعم، بافت و کاربردهای آشپزی خاص خود را دارند. اما اکثر افراد برنج طارم هاشمی را به عنوان یکی از بهترین برنج هایی که در شمال و ایران کشت می‌شود، می‌شناسند. از همین رو ما در این مقاله تصمیم به معرفی برنج طارم هاشمی به صورت کامل گرفته ایم.

قبل از معرفی برنج طارم هاشمی شما را با فروشگاه برنج پاینده آشنا می کنیم. این مجموعه انواع برنج ایرانیِ باکیفیت و تازه از جمله برنج طارم هاشمی را ، به صورت مستقیم از مزارع کشور تهیه کرده و شما با اعتماد به اعتبار آن می‌توانید خریدی امن و به صرفه داشته باشید.

اگر مایلید بدانید برنج طارم هاشمی چیست، تاریخچه و دلیل نامگذاری این برنج چگونه صورت گرفته، در مورد ویژگی و کاربرد آن و اطلاعاتی از این قبیل به دست آورید، تا انتهای مقاله را با دقت مطالعه کنید:

برنج طارم هاشمی چیست؟

برای معرفی برنج طارم هاشمی باید گفت که برنج طارم هاشمی را به عنوان یکی از معروف ترین و بهترین برنج هایی که در شمال و ایران کشت می‌شود، می شناسند. این نوع برنج حاصل مخلوط کردن و ترکیبِ بذر برنج طارم و برنج هاشمی است.

یکی از دلایل کشت بذر این دو برنج در مجاورت هم این است که هنگام وزش بادهای تند، ساقه های این دو برنج اگر در کنار یکدیگر کشت شوند، نمی خوابند. یعنی ساقه های برنج طارم اگر به صورت تنها کشت شود، به علت نازکی در برابر باد خم می شود و در فصل برداشت زیان های بسیاری را به کشاورزان تحمیل می کند. به عبارتی ساقه های قوی برنج هاشمی می توانند از ساقه های ظریف برنج طارم در برابر باد و ناملایمات محافظت کنند و از خسارات احتمالی به کشاورزان جلوگیری کنند.

برنج طارم و برنج هاشمی شباهت های زیادی دارند و هر دو از کیفیت بالایی برخوردارند. از همین رو ترکیب آن ها ناهمگونی نمی سازد و در نهایت ما می توانیم از ظاهر یک برنج باکیفیت و یکدست لذت ببریم.

این برنج دارای ارزش غذایی بالایی است که باعث شده تا خواص درمانی زیادی را هم داشته باشد. برای مثال دارای مقادیر قابل توجهی از فیبر، کربوهیدرات، منگنز، ویتامین خانواده B و… است که همگی این موارد باعث شده خواص‌های درمانی زیادی هم داشته باشد.

برنج طارم هاشمی چیست؟ از تاریخچه تا نحوه ی نگهداری و پخت آن

برنج طارم هاشمی چیست؟ از تاریخچه تا نحوه ی نگهداری و پخت آن

تاریخچه و دلیل نامگذاری برنج طارم هاشمی

برای اینکه بتوانیم بهتر تاریخچه و دلیل نامگذاری برنج طارم هاشمی را بررسی کنیم، بهتر است که ابتدا نگاهی به تاریخچه ی دو برنج طارم و هاشمی بیندازیم.

برنج طارم که اولین بار، در شهر طارمِ استان زنجان کشت شد و به همین خاطر است که نام برنج طارم را به خودش گرفته است. به مرور، این برنج وارد زمین های کشاورزی استان مازندران شده و امروزه استان مازندران، باکیفیت ترین برنج طارم را عرضه می‌کند.

برنج هاشمی نیز و برای اولین بار، در سال 1364 و توسط یک کشاورز گیلانی به نام یوسف هاشمی زاده کشف شد. سپس آقای هاشمی طی چند سال ، مراحل کشت و برداشت برنج هاشمی را انجام داد تا به میزان شلتوک مناسب برسد.

سپس مقداری از این برنج را به برادرش داد تا برادرش هم کشت کند و به مرور در کل استان گیلان و مازندران پخش شد.

با این اوصاف تاریخچه برنج طارم هاشمی به قبل از کشف برنج هاشمی در دهه شصت شمسی نمی رسد و تا قبل از سال 1364، هیچ برنج هاشمی نبوده که برنج طارم هاشمی به وجود بیاید.

مطمعنا بعد از آن بود که کشاورزان مازندرانی فکر کردند برای جلوگیری از ضرر و زیان های کشت برنج طارم بهتر است از مقاومت ساقه های برنج هاشمی برای تولید یک برنج ترکیبی قوی استفاده کنند.

به این ترتیب از میکس بذرهای برنج طارم و هاشمی برنجی را با نام طارم هاشمی را تولید کردند.

خصوصیات و ویژگی برنج طارم هاشمی

خصوصیات و ویژگی برنج طارم هاشمی بیشتر تحت تاثیر محل کشت و نوع بذری که استفاده شده است، می باشد.

اما در این بین می توان یکسری خواص مشترک را در نظر گرفت تا تشخیص این برنج آسان تر شود.

ما در ادامه به مواردی که می تواند در تشخیص برنج طارم هاشمی کمک کند اشاره می کنیم:

  1. دانه های این نوع برنج سفید رنگ مایل به کرم است. رنگ‌های غیر طبیعی مانند زردی یا تیرگی ممکن است نشانه‌ای از کهنه بودن یا تقلبی بودن برنج باشد.
  2. برنج طارم هاشمی دارای عطر ملایم و طبیعی است. بوی نامطبوع، ترشیدگی یا بوی پلاستیک نشانه‌ای از تقلبی بودن است.
  3. همچنین دانه های این برنج، یکدست، باریک و بلند می باشد. دانه‌های شکسته، کوتاه یا تغییر شکل یافته نشانه ی تقلبی بودن این برنج است.
  4. این برنج پس از پخت حجم زیادی پیدا می‌کند و دانه‌های آن از هم جدا می شوند. اگر برنج به هم چسبیده یا حجم کمی پیدا کرد، احتمال تقلبی بودن آن زیاد است.
  5. برنج طارم هاشمی بعد از پخت نرم و خوش بافت می شود و تا چند روز بعد از پخت قابل استفاده می باشد چرا که تا مدت ها نرم می ماند. اگر برنج خریداری شده این ویژگی را نداشت، برنج اصل نمی باشد.

تشخیص برنج طارم هاشمی اصل، به ویژه با توجه به افزایش قیمت برنج در بازار، اهمیت بسیاری دارد. بنابراین همواره به خصوصیات و ویژگی برنج طارم هاشمی دقت نمایید.

برنج طارم هاشمی چیست؟ از تاریخچه تا نحوه ی نگهداری و پخت آنکاربرد برنج طارم هاشمی

این برنج به دلیل کیفیت بالا، خوش عطر و بو بودن و دیگر ویژگی های بی نظیرش کاربرد بی شماری برای خانوار ها و رستوران ها دارند. از جمله :

  • در پخت بهترین پلوهای مجلسی برای مجالس و مراسمات از برنج طارم هاشمی استفاده می شود.
  • اگر از طرفداران برنج کته می باشید نیز لازم است بدانید این برنج گزینه ای عالی و بی رقیب می باشد.
  • این نوع برنج در کنار انواع خورشت ها و در تهیه ی پلو مخلوط ها نیز کاربرد دارد.
  • از برنج طارم هاشمی در سالادهای برنج نیز استفاده می گردد.
  • این نوع برنج در تهیه غذاهای سنتی شمالی نیز کاربرد دارد.

مقایسه ی برنج طارم هاشمی با برنج طارم و برنج هاشمی

برای مقایسه ی برنج طارم هاشمی با برنج طارم و برنج هاشمی لازم است نگاهی به ویژگی هر 3 نوع برنج بیاندازیم:

این که برنج طارم و هاشمی، دو نوع از مرغوب ترین و محبوب ترین برنج های ایرانی هستند را نمی توان انکار کرد. چراکه به دلیل کیفیت بالا، عطر و طعم بی نظیر و دانه های بلند و کشیده ‌شان، جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های ایرانی دارند. هر دو نوع برنج، عطر و طعم خاص خود را داشته و برای پخت انواع غذاهای ایرانی مناسب هستند. به همین دلیل انتخاب بین برنج هاشمی و طارم، همواره یکی از دغدغه‌های افراد هنگام خرید برنج است.

برنج هاشمی دانه‌های بلند، کشیده و سفید مایل به کرم و طعم شیرین و ملایمی دارد. هچنین عطر بسیار خوبی دارد و هنگام پخت، فضای آشپزخانه را پر می‌کند. به راحتی پخته می‌شود و دانه‌های آن به هم نمی‌چسبد و بخاطر کیفیت بالایی که دارد برای انواع پلوهای مجلسی مناسب است.

برنج طارم نیز دانه‌های بلند، کشیده و سفید شیری و طعم ملایم و کمی شیرین دارد. همچنین عطر خوبی دارد اما نسبت به هاشمی کمی کمتر است. به راحتی پخته می‌شود و دانه‌های آن به هم نمی‌چسبد و چون کیفیت بالایی دارد و برای انواع پلو و کته مناسب است.

در نهایت انتخاب بین این دو نوع برنج به سلیقه شخصی و نوع غذایی که می‌خواهید درست کنید بستگی دارد. مثلا اگر به دنبال برنجی با عطر قوی‌تر و طعم شیرین‌تر هستید، هاشمی انتخاب مناسبی است. اگر به دنبال برنجی با عطر ملایم‌تر و قیمت مناسب‌تر هستید، طارم گزینه خوبی است.

اما اگر نمی توانید بین این دو برنج انتخاب کنید برنج طارم هاشمی گزینه  ای مطلوب برای شماست . زیرا ترکیبی از دو نوع برنج است و ویژگی‌های هر دو را در خود دارد.

دلایل محبوبیت برنج طارم هاشمی

برنج طارم هاشمی، به عنوان یکی از برترین برنج ایرانی به شمار می‌رود که در قسمت های قبل هم به آن اشاره کردیم. درواقع می‌توان گفت که هر آن چیزی که شما از یک برنج مرغوب و درجه یک نیاز دارید را می‌توانید در برنج‌های طارم هاشمی پیدا کنید.

این برنج دارای ری فوق العاده، عطر بی نظیر، طعم دلنشین، کیفیت پخت عالی، دانه بلند و… است. بهتر است این گونه بگوییم که شما هیچ عیب و ایرادی را از این برنج نمی توانید بگیرید. حتی این برنج دارای ارزش غذایی بالایی است که باعث شده تا خواص های درمانی زیادی را هم داشته باشد. 

بنابر این گفته ها اگر بخواهیم دلایل محبوبیت برنج طارم هاشمی را به اختصار توضیح دهیم، موارد زیر دلایل اصلیِ این محبوبیت می باشند.

  1. طارم هاشمی ترکیبی از عطر و طعم دلپذیر طارم و هاشمی است و به همین دلیل طرفداران زیادی دارد.
  2.  پخت این برنج بسیار ساده بوده و نیاز به مهارت خاصی ندارد.
  3. این برنج به دلیل روش‌های سنتی کشت و فرآوری، از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.

گرم یا سرد بودن طبع برنج طارم هاشمی

بارها در این مقاله گفته شد که برنج طارم هاشمی، حاصل ترکیب بذر برنج طارم و برنج هاشمی است. این بدین معناست که طبع این برنج، برگرفته از طبع برنج طارم و هاشمی می باشد.

چون طبع برنج هاشمی و برنج طارم، گرم است و برنج طارم هاشمی هم ترکیبی از دو برنج طارم و هاشمی است و قاعدتا در کنار تمام ویژگی هایی که از برنج های طارم و هاشمی گرفته، طبع آن را هم به دست آورده و طبع این برنج گرم است.

برنج طارم هاشمی چیست؟ از تاریخچه تا نحوه ی نگهداری و پخت آن

برنج طارم هاشمی چیست؟ از تاریخچه تا نحوه ی نگهداری و پخت آن

بهترین جایگزین برای برنج طارم هاشمی

گفتیم که خوشمزه ترین برنج ایرانی با اختلاف برنج طارم هاشمی است اما به دلیل گران قیمت بودن این برنج، برخی ترجیح می‌دهند برنج اقتصادی تر خریداری کنند. در این صورت پیشنهاد ما به شما برنج فجر است. این برنج شمالی با عطر و طعمی نزدیک به برنج طارم هاشمی، یکی از بهترین جایگزین های اقتصادی برای این برنج است.

درست است که طبع برنج فجر برخلاف برنج طارم هاشمی سرد بوده و عطر و پخت کمتری دارد اما به دلیل قیمت مقرون بصرفه می تواند جایگزین عالی باشد.

نحوه ی نگهداری برنج طارم هاشمی

برای حفظ کیفیت و عطر و طعم این برنج، نیاز به رعایت نکاتی در نگهداری برنج دارید. در این قسمت، نحوه ی نگهداری برنج طارم هاشمی را توضیح می‌دهیم:

  • مهم‌ترین نکته در نگهداری برنج، قرار دادن آن در یک محیط خشک و خنک است. رطوبت و گرما باعث فاسد شدن برنج و رشد آفات در آن می‌شود. بنابراین، برنج طارم هاشمی را باید در مکانی نگهداری کنید که دور از نور مستقیم خورشید و گرما باشد.
  • کیسه‌های متقال و پارچه‌ای بهترین گزینه برای نگهداری برنج هستند. این نوع کیسه‌ها به دلیل تنفس هوا، از رشد کپک و آفت در برنج جلوگیری می‌کنند.
  • از قرار دادن اشیا با وزن یا برچسب‌های غیر ضروری روی بسته‌بندی‌های برنج خودداری کنید تا به دانه‌های برنج آسیب نرسد.
  • اگر چند بسته برنج طارم هاشمی دارید، از قدیمی‌ترین بسته‌ها شروع به استفاده کنید تا کیفیت برنج را حفظ کرده باشید.
  • در صورتی که بسته‌بندی اصلی خراب شده یا باز شده است، برنج را در ظروف بسته‌بندی محکم و ضد نور و رطوبت قرار دهید. این ظروف نگهداری می‌توانند از جنس پلاستیک، شیشه یا فلز باشند.
  • برنج از غلاتی است که به راحتی بوی اطراف را جذب می‌کند. بنابراین، از گذاشتن آن در محیطی که بو دار است خودداری کنید.
  • برنج طارم هاشمی را می‌توان در فریزر یا یخچال نیز نگهداری کرد. این روش باعث افزایش طول عمر برنج می‌شود. برای این کار، برنج را در یک ظرف در بسته قرار دهید و آن را به مدت 2-3 ماه در فریزر یا یخچال نگهداری کنید.

شما با رعایت این نکات، می‌توانید برنج طارم هاشمی را برای مدت طولانی با کیفیت و عطر و طعمی عالی حفظ کنید.

خرید برنج طارم هاشمی اصل

برای خرید برنج طارم هاشمی اصل توجه به یکسری نکات الزامیست.

ما در ادامه مهم ترین نکاتی را که هنگام خرید این برنج باید به آن توجه کنید را مورد بررسی قرار داده ایم:

  • همیشه از برندهای معتبر و شناخته شده خرید کنید.
  • بسته بندی برنج بسیار مهم است. پس برنج را در بسته بندی‌های بهداشتی و سالم خریداری کنید.
  • دانه‌های برنج باید یکدست، شفاف و بدون آفت باشند.
  • برنج باید بوی مطبوع و طبیعی داشته باشد.

برای خرید برنج طارم هاشمی اصل، بهتر است که به دقت سایت‌های معتبر و قابل اعتماد را بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که سایتی که انتخاب می‌کنید از نظر امنیت و کیفیتِ برنج معتبر است. همچنین، قبل از خرید، شرایط بازگشت کالا و قیمت‌ها را مقایسه کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

به منظور جلوگیری از خرید محصولات نامرغوب یا مخلوط با انواع ارزان‌تر، خرید از فروشگاه‌های معتبر با سابقه و دارای مجوز توصیه می‌شود.

شما با خرید برنج طارم هاشمی مرغوب از فروشگاه برنج پاینده ، از کیفیت و اصالت محصول خود مطمئن خواهید بود. افراد در مجموعه ی برنج پاینده به شما برنجی ارائه می دهند که مستقیم از مزارع به دستتان می‌رسد.

قیمت برنج طارم هاشمی

قیمت برنج طارم هاشمی در بازار ایران با توجه به عوامل مختلفی مانند تورم، کیفیت، نوع بسته‌بندی، میزان عرضه و تقاضا و همچنین منطقه تولید، متفاوت است.

این نکته را در نظر داشته باشید که قیمت برنج طارم هاشمی درجه یک، که دارای دانه‌های بلند و یکدست و عطر و طعمی عالی است، بیشتر از قیمت برنج طارم هاشمی درجه دو و سه، که دارای دانه‌های کوتاه‌تر و ناهماهنگ هستند، می باشد.

توصیه می‌شود که شما برای دریافت اطلاع دقیق از قیمت برنج طارم هاشمی، به صفحه فروشگاه برنج پاینده مراجعه کنید.

مراحل پخت برنج طارم هاشمی

برنج طارم هاشمی به دو روش کته و آبکش قابل پختن است. در ادامه مروری بر هر دو روش خواهیم داشت.

مراحل پخت برنج طارم هاشمی به روش آبکش

  • برای پخت برنج هاشمی، ابتدا باید برنج را با آب ولرم چند بار بشویید.
  • سپس به مدت ۲ تا ۳ ساعت در آب و نمک خیسانده و آب آن را خارج کنید.
  • در یک قابلمه آب را جوش آورده به آن نمک و روغن اضافه کنید.
  • پس از جوش آمدن آبِ در قابلمه برنج را اضافه کنید و بعد از چند دقیقه که برنج نیم‌پز شد، آن را آبکش کنید.
  • برنج آبکش شده را پس از درست کردن ته دیگ مورد علاقه به قابلمه برگردانده و روی حرارت ملایم دم کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید زعفران دم‌کرده را به برنج اضافه کنید.

مراحل پخت برنج طارم هاشمی به روش کته:

  • برنج طارم هاشمی را با آب ولرم یا سرد بشوئید. حواستان باشد به هنگام شستن برنج را چنگ نزنید چراکه چنگ زدن به برنج های ایرانی و محکم شستن آن باعث خرد شدن آن می‌شود.
  • بعد از شستن برنج به آن آب و کمی نمک اضافه کرده و در قابلمه را بگذارید و دو ساعت به آن استراحت بدهید.
  • توجه کنید که آب تا یک بند انگشت از سطح برنج را گرفته باشد.
  • حالا قابلمه را روی حرارت زیاد گذاشته و به محض جوشیدن حرارت را کم کنید تا به آرامی جوشیده و پخته شود.
  • بعد از اینکه آب برنج کشیده شد، روی درب آن دم کنی گذاشته و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه دم بکشد.

برنج طارم هاشمی چیست؟ از تاریخچه تا نحوه ی نگهداری و پخت آن

سخن نهایی

ما در این مطلب به معرفی برنج طارم هاشمی پرداخته‌ایم. طبیعتاً شما با مطالعه این مقاله به طور کامل با این نوع برنج آشنا می‌شوید و در نهایت هم به این نتیجه رسیده‌ایم که این نوع برنج معروف‌ترین و با کیفیت‌ترین برنج ایرانی می‌باشد. این کیفیت بالا موجب قیمت بالای آن شده است. پس تاکید می کنیم که همواره از مراکز معتبر و خوش نام خریداری کنید.

با این تفاسیر، اگر به فکر خرید برنج طارم هاشمی باکیفیت هستید، می‌توانید به فروشگاه برنج پاینده مراجعه کنید. این فروشگاه با عرضه  انواع برنج ایرانی، باکیفیت و مرغوب به شما این اطمینان را می‌دهد که برنجی اصیل و خوش‌طعم در سفره ی خویش داشته باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *